Δελτίο Τύπου για 26 Ιουνίου Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών


 

Η ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ, ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ.

 

Κατά τη διάρκεια των τελευταίων δεκαετιών και ιδιαίτερα σήμερα,  σε μία περίοδο οξείας οικονομικής κρίσης που χαρακτηρίζεται από ανασφάλεια και κοινωνική ρευστότητα, οι νέοι κυρίως άνθρωποι εθίζονται στις εξαρτησιογόνες ουσίες βρίσκοντας «καταφύγιο» στο χαώδη κόσμο των ουσιών

Οι νέοι όλου του κόσμου, ψάχνουν εναγώνια για ιδανικά, ζητούν να προσφερθούν σ’ ότι αποτελεί, στη συγκεκριμένη ηλικία, το Θεό τους. Κάποιες φορές λειτουργούν παραμερίζοντας τη λογική.  Μ’ ένα θυμικό σε έξαρση . Με αναμμένες ψυχές, ονειρεύονται ένα κόσμο αλληλεγγύης κι ομορφιάς.Ουσιαστικά, βέβαια, κυνηγούν το ανέφικτο.

Κι όταν το διαπιστώνουν μπορεί  και  το υποκαταστήσουν  εύκολα, με άλλου είδους «Παραδείσους».  Ψευδαισθησιογόνα τα οποία η απληστία των ανθρώπων, για εύκολη κερδοφορία τους προσφέρει. Ουσίες που προκαλούν εθισμό και, κατά κανόνα  οδηγούν στο θάνατο, υπάρξεις ευαίσθητες και τρυφερές.

Ποια, όμως, είναι η δική μας αντίδραση; Πώς αντιστεκόμαστε οι, υποτίθεται, νουνεχείς και έμπειροι στον ύπουλο αυτόν εχθρό;

Κυρίως, ποια είναι η αντίδραση μικρών ή μεγάλων φορέων;

Εμείς στο Δήμο Βόλου και στην  Αντιδημαρχία Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας και Πολιτισμού, έχουμε σταθερά στο κέντρο της προσοχής μας δράσεις και επιλογές που στοχεύουν  αφ’  ενός στη θωράκιση της  νεολαίας,  αφ’  ετερου στη προληπτική παρέμβαση σε όσα επίπεδα αυτό είναι δυνατό.

Για φέτος έχουμε  δραστηριοποιηθεί, μέσω του Τοπικού Συμβουλίου για την Πρόληψη της Παραβατικότητας, στον αγώνα κατά των εξαρτησιογόνων ουσιών καθώς και κατά της εξάρτησης των νέων από το Διαδίκτυο.

Στις φετινές εκδηλώσεις της Ημέρας κατά των Ναρκωτικών, θα συμμετάσχουμε, σε συνεργασία με το ΚΕΘΕΑ-Πιλότος, σε μια προσπάθεια συντήρησης της Παιδικής Χαράς που βρίσκεται στο Πάρκο του Αγίου Κωνσταντίνου.

Η συμβολική αυτή συνεργασία στοχεύει στην κατανόηση της κοινωνικής προσφοράς ως εναλλακτικού τρόπου ζωής, που απομακρύνει το θανατηφόρο κάλεσμα των εξαρτησιογόνων ουσίων και προτείνει την κοινωνική ενσωμάτωση και την αγάπη για τον συνάνθρωπο.

 

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s