Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου

Το ΤΟΣΠΠΑ του δήμου Βόλου για την ασφαλή πλοήγηση στο

                                            Διαδίκτυο

 

Για Δέκατη συνεχή χρονιά εορτάζεται η Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου (Safer Internet Day). Η ημέρα αυτή αποτελεί λόγο και κίνητρο ευαισθητοποίησης μικρών και μεγάλων στα θέματα που αφορούν στην ασφαλή και  σωστή χρήση του Διαδικτύου, του κινητού τηλεφώνου  αλλά και όλων των διαδραστικών τεχνολογιών που είναι πια κομμάτι της καθημερινότητάς μας. Η Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου διοργανώνεται σε ετήσια βάση από το Πανευρωπαϊκό Δίκτυο Εθνικών Κέντρων Ενημέρωσης Insafe (www.saferinternet.org) στο πλαίσιο του προγράμματος Safer Internet της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Για την Ελλάδα, η Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου διοργανώνεται από τη Δράση Saferinternet.gr του Ελληνικού Κέντρου Ασφαλούς Διαδικτύου, που αποτελεί τον Εθνικό Εκπρόσωπο του Δικτύου Insafe.

 Φέτος, οι επίσημες εκδηλώσεις για την Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου  έχουν σαν σλόγκαν <<Connect with respect –Σύνδεση με σύνεση>>.

Το ΤΟΣΠΠΑ  ( ΤΟπικο Συμβουλιο Προληψης  ΠΑραβατικοτητας )  του Δήμου Βόλου συμμετέχει στην  Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου-5 Φεβρουαρίου- ως «Πρεσβευτής»   της Saferinternet,συμβάλλοντας  με αυτό τον τρόπο στην ευαισθητοποίηση του κοινού .

Σύμφωνα με δήλωση του Αντιδημάρχου Κοινωνικής Προστασίας Παιδείας και Πολιτισμού κ Απ. Παντσά  σχετικά με την  δράση του Τοπικού Συμβουλίου Πρόληψης Παραβατικότητας του Δήμου Βόλου:

«Το ΤΟΣΠΠΑ  Δήμου Βόλου ήδη διοργανώσει με επιτυχία σεμινάριο με θέμα την   << Ασφαλή πλοήγηση και εθισμό των Εφήβων στο Διαδίκτυο>> σε συνεργασία με το Πρόγραμμα κατάρτισης ΑΡΙΑΔΝΗ του Πανεπιστημίου Αθηνών και την Saferinternet .

Η μεγάλη ανταπόκριση γονιών και εκπαιδευτικών για συμμετοχή στο σεμινάριο καθώς και οι διαπιστώσεις όσων πήραν μέρος  σε αυτό ,  επιβεβαιώνει την ύπαρξη μεγάλης ανάγκης ενημέρωσης σε θέματα που αφορούν την ασφαλή πλοήγηση  καθώς και την αντιμετώπιση της εξάρτησης των παιδιών και εφήβων από το διαδίκτυο.

Το ΤΟΣΠΠΑ λοιπόν, προκειμένου να συμβάλει σ αυτή την ενημέρωση

1) κάθε Τρίτη  12-2μμ θα παρέχει δωρεάν ενημέρωση  και συμβουλευτική (κατόπιν ραντεβού στο τηλ. 2121035417) σε γονείς που αντιμετωπίζουν σχετικά θέματα με τα παιδιά τους

2) θα προσπαθήσει  να ανταποκριθεί όσο μπορεί και στα συνεχή αιτήματα συλλόγων γονέων και κηδεμόνων για ενημέρωση  και να πραγματοποιήσει ενημερωτικές συναντήσεις με τα μέλη των συλλόγων  στα σχολεία.

3)  σε συνεργασία με την Saferinternet ,στα πλαίσια της ευαισθητοποίησης και των μικρότερων ηλικιών ,σε θέματα της σωστής χρήσης του διαδικτύου, την πραγματοποίηση ,μέσα στο Μάρτιο,παιδικής θεατρικής παράστασης

<<Η φάρμα του Διαδικτύου>> με δωρεάν είσοδο και με  χορηγό την Google.

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s